Kultura / Muzika 2

Čuveni pijansta zbog upale ruke nastupio s pomoćnikom

Slavni kineski pijanista Lang Lang, koji je povredio ruku, našao je način da održi koncert u njujorškom Karnegi holu - mladi štićenik mu je "pozajmiti" svoju.

Izvor: Beta
Foto: Gettyimages / ilustracija

Kineski virtuoz, jedan od najpoznatijih interpretatora klasične muzike u svetu, počeo je novu sezonu u Karnegi holu "Rapsodijom u plavom" Džordža Geršvina.

Međutim, Lang Lang se još oporavlja od upale leve ruke, zbog koje je već otkazao nekoliko koncerata prethodnih meseci. Zato je pronašao "desnu ruku" koja će svirati umesto njegove leve - 14-ogodišnjeg Amerikanca Maksima Lendoa, učenika Lang Langove muzičke akademije. Uz njih dvojicu će svirati i Čik Koria.

"Sa talentom legendarnog Čika Korije i mladog i perspektivnog Maksima Lendoa, nadamo se da ćemo oduševiti publiku dok se moja leva ruka odmara", rekao je Lang Lang.

Trojicu muzičara će pratiti filadelfijski orkestar, s kvebečkim dirigentom Janikom Neze-Seginom.

Komentari 2
Čitajte
Pošalji komentar

Muzika

Svetska zvezda Džo Lovano dolazi u Srbiju

Saksofonista Džo Lovano, jedan od muzičara koji na svetskoj džez sceni opstaju već decenijama na samom vrhu, biće gost prve večeri jubilarnog 20. Pančevačkog Jazz Festivala, koji se održava od 2. do 5. oktobra, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva.

Muzika utorak 17.10. 12:56 Komentara: 1

Sinčuk: "Ne marim mnogo za ocene kritičara"

Ruski pijanista Aleksandar Sinčuk, koji će u okviru programa Bemus, održati koncert 16. oktobra na Kolarcu izjavio je za Tanjug da je za njega veliki izazov to što će svirati program sastavljen od najubedljivijih momenata klasične bečke škole i ruskog romantizma.

Muzika utorak 10.10. 11:10 Komentara: 1