Koncert Milenkovića podrška kandidaturi Novog Sada

Koncert violiniste Stefana Milenkovića i 20 njegovih kolega muzičara, koji je večeras održan u centru Novog Sada, odnosno u Katoličkoj porti, predstavlja direktnu podršku tog vrhunskog umetnika kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 21.07.2016.

22:05

Koncert Milenkovića podrška kandidaturi Novog Sada
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap

Trg u Katoličkoj porti bio je tesan da primi sve koji su želeli da prisustvuju tom vrhunskom muzičkom i kulturnom događaju, a među onima koji su bili u publici bio je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i velika većina članova Gradskog veća, kao i ministar odbrane Zoran Đorđević.

Predsednik Organizacionog odbora kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine Nemanja Milenković rekao je Tanjugu da termin održavanja pomenutih manifestacija (16. - 21. jul) simbolično predstavlja godinu početka kandidture (2016.) i godinu kada će, nadamo se, Novi Sad biti Evropska prestonica kulture (2021.).

Po rečima Nemanje Milenkovića i večerašnji koncert Stefana Milenkovića ima mnogo simblike, jer je počeo tačko u 20 sati i 21 minut, a na bini je bilo 20 muzičara i 21. Stefan Milenković.
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap
"Program kandidature je podeljen u četiri segmenta, koji simbolizuju četiri novosadska mosta - dva postojeća i dva koja uskoro treba da se izgrade, a nazivi tih mostova su poslužili kao putokazi za svaki od segmenata programa: sloboda (Most slobode), duga (Petrovaradinski most), nada (Žeželjev most) i novi ( novi most koji bi trebalo da bude izgrađen na Ribarskom ostrvu), pa smo tako i imali četiri različita umetnička događaj koja su u predhodnih pet dana održana na različitim lokacijama u gradu", rekao je Milenković.
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap
Po njegovim rečima sve ta četiri kulturna događaja simbolično su počinjala u 20 sati i 21 minut. Prvi događaj bio je 16. jula - koncert Haus džez benda na Petrovaradinskoj tvrđavi uz učešće muzičara iz Novog sada i Dortmunda. Drugi (18. jula) - koncert 100 sinfonista iz Amsterdama u dvorištu Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj", treći (19. jula) - pozorišna predstava "Naše mesto" izvedena na Brod teatru između dva mosta i poslednje četvrta (večeras).
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap
"Večerašnji koncert Stefana Milenkovića je veliko finale predstavljanja kandidature Novog Sada široj publici, odnosno građanima, ali i veliki dokaz da Novi Sad ima i publiku i kapaciteta i veliku želju da bude Evropska prestonica kulture", naglasio je Milenković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: