Koncert hora seniora “Lola” u hramu Svetog Save

U utorak, 28. juna 2016. sa početkom u 20:30, u kripti hrama Svetog Save, hor seniora pri AKUD "Ivo Lola Ribar" održaće celovečernji koncert duhovne muzike.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.06.2016.

17:31

Koncert hora seniora “Lola” u hramu Svetog Save

Na programu su dela srpskih, ruskih i bugarskih kompozitora: Stevana. St. Mokranjca, Miodraga Govedarice, Igora Stravinskog, Sergeja Rahmanjinova, Dobri Hristova, Aleksandra Šiškina, Dimitrija Bortnjanskog, Pavela Česnokova.

Solisti: Mirjana Stojanović, sopran, Nenad Nenić, bariton i Boško Dušanović, tenor.

Dirigent: mr Milovan Pančić

Koncert se organizuje uz podršku TV Hram. Ulaz na koncert je slobodan.

Hor seniora pri AKUD "Ivo Lola Ribar" čine pevači različitih horskih generacija, okupljeni oko dirigenta Milovana Pančića. Nekadašnji pevači, koji su sa ovim dirigentom sarađivali u "Loli" i "Abraševiću", okupili su se prvi put posle mnogo godina u jesen 2014. godine, kako bi nastupili na koncertu povodom 70 godina KUD "Ivo Lola Ribar", na sceni Kolarca, a zatim su odlučili da uživanje u kolektivnom muziciranju nastave. Sadašnji sastav Hora seniora odlikuju pevačka zrelost, veliko izvođačko iskustvo i repertoarska širina. Svi zajedno, imaju blizu 1000 godina pevačkog staža, više hiljada otpevanih koncerata, gostovanja i turneja po Srbiji, Jugoslaviji, Evropi i svetu (SSSR, Kina, SAD, Kanada).

Prvi celovečernji koncert Hor seniora je održan 6. juna 2016. u Etnografskom muzeju u Beogradu. Ovo je drugi celovečernji koncert Hora seniora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: