Tajni album Wu-Tanga prodat za milione dolara

Forbs je ove nedelje objavio vesti da je grupa Wu-Tang Clan prodala jednu jedinu kopiju tajnog albuma nepoznatom kupcu.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2015.

08:59

Default images
Foto: Wikimedia Commons/Wu Tang Clan/Napalm filled tires

Album pod nazivom “Once Upon A Time In Shaolin” našao se u ponudi na onlajn aukciji nakon što je godinu dana čuvan u skrivenom sefu u Maroku, a prodat je privatnom američkom kolekcionaru za iznos od nekoliko miliona dolara.

Taj primerak predstavlja zapravo ceo tiraž albuma na čijih se 128 minuta nalazi 31 pesma, urađenih u "legendarnom avangardnom, dark funk zvuku, produciranom u originalnom Wu-Tang stilu iz 90-ih godina".

Prodaja je ugovorena još u maju, ali se mesecima radilo na finalizaciji ugovora i pravnoj zaštiti ove neobične ploče.

“Wu-Tang Clan je uvek bio vođen inovacijama, a ovakav potez označava još jedan trenutak muzičke istorije”, izjavio je koosnivač grupe i dodao da će značajan deo prihoda od prodaje ploče biti doniran u dobrotvorne svrhe.

Inače, objavljeno je i da je na albumu učestvovao ceo Wu-Tang Clan, a kao gosti tu su i Boni Džo Mejson (pseudonim koji koristi Šer), Redmen, kao i fudbaleri Barselone.

Iako nije otkriven tačan iznos prodaje, album "One Upon A Time In Shaolin" je svakako najskuplje prodat album ikada. Premašio je i kupovinu retkog snimka prve pesme Elvisa Prislija koji je kupio Džerk Vajt za 300.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: