Atheist Rap drži besplatnu radionicu u DOB-u

Članovi kultnog pank-rok sastava Atheist Rap, koji iza sebe imaju četvrt veka postojanja i rada, održaće besplatnu edukativnu muzičku radionicu 15. novembra u Klubu Doma omladine Beograda, sa početkom u 10h.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 12.11.2014.

18:31

Default images

To je prva radionica u okviru svetski priznatog muzičkog programa “Converse Rubber Tracks” a članovi Atheist Rapa govoriće o tome kako se gradi muzički identitet.

U neformalnoj i opuštenoj atmosferi posetioci će biti u prilici da saslušaju iskustva članova benda i saznaju na koji način oni funkcionišu na bini. Svaki autorski bend na svetu ima svoju priču, a Atheist Rap će na prvoj radionici Converse Rubber Tracks-a ispričati svoju.

Dr. Pop, frontmen ovog novosadskog sastava, ističe: “Posetioci će biti u prilici da saslušaju šta je, iz našeg ugla, bitno da bi bend dobro zvučao. Od nekih osnovnih tehničkih detalja, kao što su izbor gitara i pojačala na kojima se svira, do toga kako se prave pesme. Trudićemo se da im objasnimo kako mi funkcionišemo i da ih usmerimo da stvaraju svoju autorsku muziku, a ne da sviraju obrade pesama drugih bendova. Bitno je da mladi bendovi steknu sopstveni identitet, imaće priliku da čuju kako mi to radimo i možda im to pomogne da nađu sopstveni način.”

Članovi benda kratko su se nadovezali na priču: “Radionica može da im pomogne na taj način što će tokom Converse Rubber Track-a doći u priliku da sviraju na bini, sa kvalitetnom opremom i pred publikom i da osete čari javnog nastupa. I biće u prilici da vide gde su u odnosu na druge mlade bendove, da se međusobno druže i sarađuju. Sceni uopšte, a pogotovo mladim autorskim bendovima potreban je vetar u leđa. U vreme kada je domaća rock muzika gotovo potpunosti u ilegali, jer je planski dugi niz godina zapostavljana od strane medija sa nacionalnom frekvencijom, svaka akcija koja donosi šansu bendovima za afirmacijom je dragocena.”

Mesto i vreme održavanja muzičkih radionica do marta sledeće godine u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i Bosni i Hercegovini, biće sukcesivno objavljivani.

Nakon održanih radionica, svetski priznati muzički program “Converse Rubber Tracks” pružiće mogućnost neafirmisanim bendovima da snimaju na proleće sledeće godine u profesionalnom studiju RTV Vojvodine u Novom Sadu, pod budnim okom domaćih i stranih producenata koji dolaze iz Njujorka i “Converse Rubber Tracks” studija iz Bruklina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: