Umro Džef Haneman, gitarista Slejera

Džef Haneman, gitarista i jedan od osnivača kultnog metal benda Slejer, preminuo je juče oko 11 časova po lokalnom vremenu u svom domu u Južnoj Kaliforniji usled otkazivanja jetre.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 03.05.2013.

08:46

Default images

"Duboko ožalošćeni vas obaveštavamo da je naš saborac i brat Džef Hanenan preminuo u 49. godini jutros oko 11 časova u blizini svog doma u Južnoj Kaliforniji. Haneman je bio u blizini bolnice kada mu je otkazala jetra. Za sobom je ostavio ženu Kejti, sestru Keti i braću Majkla i Lerija," piše u zvaničnom saopštenju.

Haneman je zajedno sa Kerijem Kingom 1981. godine osnovao Slejer. Od 2011. nije aktivno svirao sa sastavom nakon što je usled ujeda pauka oboleo od nekrotičnog fascitisa, bolesti koja uzrokuje izjedanje kože.

Reakcije njegovih kolega, ali i fanova metal zvuka svode se na isti zaključak - da je ovaj muzički pravac izgubio važnog pionira i da je umrla "prava metal legenda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: