Preminuo gitarista benda Starship

Mark Ejbrahejmijan preminuo je u nedelju (2. septembra) nakon srčanog udara. Imao je 46 godina.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2012.

10:45

Default images

Bend je sutradan postavio na Twitter zvanično saopštenje: „Šokirani smo i tužni zbog iznenadnog gubitka našeg gitariste Marka Ejbrahejmijana. Nedostajaćeš nam, brate. Počivaj u miru Mark”.

Na Facebook stranici benda objavljeno je i sledeće: „Mark je bio dobra, promišljena i inovativna duša. Bio je prijatelj i član naše porodice. Takođe je bio i sjajan gitarista. Skrhani smo gubitkom našeg brata i nosimo se s tim najbolje što umemo”.

Starship je u nedelju nastupao u DeVent centru u Norfolku (Nebraska), kao predgrupa bendovima Survivor i Boston.

Nakon koncerta Ejbrahejmijan je rekao da se ne oseća dobro i otišao je u garderobu, gde je kolabirao. Odveden je u bolnicu i tamo je proglašen mrtvim.

Iako se članovima benda nije žalio na zdravstvene probleme, menadžer Skot Harison kaže da se Mark poverio verenici da već neko vreme oseća bolove u grudima.

Trebalo je da se venča u decembru na Havajima.

Mark Ejbrahejmijan je svirao u Starshipu od 2000, bendu koji je osnovao Miki Tomas (Jefferson Starship), poznatom po hitovima “We Built This City” i “Nothing’s Gonna Stop Us Now.”

Nastupao je i sa bendovima Survivor, Toto, Loverboy i AC/DC.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: