Kog muzičara treba „vaskrsnuti“?

Legendarni Džimi Hendriks našao se na vrhu liste muzičara koje bi uz pomoć holograma trebalo vratiti na scenu, objavio je 26. aprila američki časopis „Rolling Stone“.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 28.04.2012.

14:41

Default images

Hendriksa je izabrao veliki broj čitalaca tog časopisa, uz komentar da bi 3D hologram morao biti savršeno izrađen, ne bi li bar ličio na Hendriksovo muziciranje iz najboljih dana.

U tesnoj trci za prvo mesto manje uspeha imao je Kurt Kobejn, gitarista i pevač benda „Nirvana“ koji se našao na drugom mestu. Iako iz časopisa napominju da bi Kobejn verovatno bio protiv ovakvih ideja, to nije zaustavilo njegove fanove da glasaju u velikom broju.

Treće mesto pripalo je Džonu Lenonu. Iako je Lenon bio „suviše ljudski, suviše divlji“ muzičar, uredništvo časopisa smatra da ne bi bilo loše napraviti psihodelični hologram Lenona kojeg bi pratio živi bend.

Snup Dog nastupa sa Tupakom na festivalu

Četvrto mesto zauzeo je Fredi Merkjuri, čiji bi hologram došao kao poručen za najavljene koncerte sastava „Queen“, dok je na petom mestu Džim Morison. Jedina dama koja je dospela na listu je Dženis Džoplin, iako iz pomenutog časopisa tvrde da bi bilo teško izraditi njen hologram zbog spontanosti i nepredvidivosti ove pevačice na nastupima.

Hologrami preminulih muzičara ponovo su dospeli u centar javnosti nakon nedavnog „nastupa“ repera Tupaka Šakura na festivalu „Coachella“. Trodimenzionalni hologram preminule rep legende oduševio je publiku pa mediji već danima nagađaju ko bi mogao biti sledeći.

Celokupnu listu deset najpoželjnijih holograma možete pročitati OVDE.

Kog preminulog muzičara/muzičarku biste Vi voleli da vidite na sceni?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: