Srbija u finalu “Eurosonga”

Srpska predstavnica na 56. takmičenju za "Pesmu Evrovizije" Danica Radojičić Nina sa pesmom “Čaroban” plasirala se u finale ovogodišnjeg takmičenja, koje će biti održano 14. maja u Diseldorfu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 10.05.2011.

23:02

Default images

U okviru prvog polufinala u hali “Esprit” u Diseldorfu predstavili su se učesnici 19 zemalja,. Takmičenje je otvorila predstavnica Poljske Magdalena Tul sa pesmom "Jestem", a sledili su takmičari iz Norveške, Albanije, Jermenije, Turske, Nina je sa pesmom "Čaroban" nastupila šesta po redu, a nakon nje su svoje pesme izveli i takmičari iz Rusije, Švajcarske, Gruzije, Finske, Malte, San Marina, Hrvatske, Islanda, Mađarske, Portugalije, Litvanije, Azerbejdžana i Grčke.

Glasanje je počelo odmah nakon starta polufinala, a u finale Evrosonga koje se održava 14. maja, pored Srbije plasirali su se i predstavnici Litvanije, Grčke, Azerbejdžana, Gruzije, Švajcarske, Mađarske, Finske, Rusije i Islanda.

Drugo polufinale se održava u četvrtak 12. maja kada će biti poznati i ostali finalisti koji će se takmičiti za najbolju pesmu Evrope 14. maja zajedno sa Francuskom, Nemačkom, Italijom Španijom i Velikom Britanijom koji su direktni finalisti bez obaveze nastupa u kvalifikacijama-polufinalima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: