Kultura

Utorak, 12.03.2013.

13:41

Muzeji i dalje hit u Britaniji

Britanski muzej bio je najposećenija atrakcija za turiste na Ostrvu tokom 2012. godine – i tako je već šestu godinu za redom. Londonski muzej u 2012. godini posetilo je 5.6 miliona ljudi.

Izvor: BBC

Default images

U Britanskom muzeju, izložba čiji je kustos bio Grejson Peri istraživala je depoe muzeja i pokazala 170 eksponata pored 30 njegovih i dobrim delom je odgovorna za najveću popularnost ovog muzeja.

Umetnik Demijen Herst doprineo je da poseta "Tate Modernu" skoči za čak 9% pa je u finalnom skoru ovu galeriju obišlo 5.3 miliona posetilaca.

"Viktorija i Albert muzej" je zabeležio posetu veću za 16% sa 3.2 miliona i to zahvaljujući holivudskoj izložbi kostima koja je bila izložena u jesen prošle godine.

Iako su Olimpijske i Paraolimpijske igre uticale na broj turista u centralnom Londonu na kratko, činjenica je da je vreme bilo najveći faktor posete u 2012. godini.

Od 30 najvećih atrakcija čak 27 predstavljaju bašte i objekti na otvorenom.

Najveći porast posetilaca na godišnjem nivou ima "Muzej Liverpula", koji je otvoren jula 2011. godine i sada predstavlja najposećeniji muzej u Engleskoj a da je van Londona – čak 53%.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: