Otvorena izložba na Dunavskom keju

Izložba Dečije slikarske kolonije "588 kilometara Dunava u Srbiji" otvorena je danas na Dunavskom keju, kod Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" u okviru obeležavanja Međunarodnog dana Dunava.

Izvor: Tanjug
Podeli

Slike izložene na Dunavskom keju naslikala su deca iz svih podunavskih opština u Srbiji: Apatin, Bačka Palanka, Novi Sad, Zemun, Stari grad, Palilula, Novi Beograd, Pančevo, Smederevo, Kostolac, Veliko Gradište, Golubac, Donji Milanovac i Kladovo.

Deca iz 13 podunavskih opština u Srbiji na prethodnoj manifestaciji 16. juna koja je imala takmičarski karakter, naslikala su jedinstvenu zajedničku sliku širine 588 metara.

Svaki kilometar reke Dunav dobio je po svoj jedan metar i na taj način simbolično je predstavljen čitav tok Dunava kroz Srbiju.

Pedeset najboljih malih slikara od 1.172 učesnika u okviru likovne kolonije "588 km Dunava u Srbiji", uživali su u nagradnoj vožnji brodom "Zlatno srce" po Dunavu uz prateći edukativni program.

Projekat su podržali Ministarstvo prosvete i nauke i Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Prema rečima autora projekta Todora Ćuka koji je danas otvorio izložbu, ovo je manifestacija koja je jedinstvena u svim podunavskim zemljama i ove godine je održana prvi put.

Cilj je uključivanje svih podunavskih zemalja u projekat i ostvarivanje međunarodne saradnje.

Izložba na Dunavskom keju biće postavljena do ponedeljka, 2. jula.

Likovno

Izložba Koste Bogdanovića u Galeriji 212

U Galeriji 212, u znak sećanja na vajara, istoričara umetnosti i teoretičara vizuelne kulture Kostu Bogdanovića (1930-2012), biće predstavljen deo radova iz njegovog bogatog opusa u izboru magistra istorije umetnosti Marka Bogdanovića.

Likovno subota 11.11. 15:55 Komentara: 0

Otvorena izložba "Petar Lubarda 1907-1974-2017"

Izložbu "Petar Lubarda 1907-1974-2017", deo zajedničkog projekta Kuće legata i Spomen-zbirke Pavla Beljanskog iz Novog Sada povodom obeležavanja 110 godina od rođenja umetnika, otvorila je večeras u gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić u Kući legata u Beogradu.

Likovno četvrtak 9.11. 20:02 Komentara: 0
strana 1 od 371 idi na stranu