Otvorena izložba na Dunavskom keju

Izložba Dečije slikarske kolonije "588 kilometara Dunava u Srbiji" otvorena je danas na Dunavskom keju, kod Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" u okviru obeležavanja Međunarodnog dana Dunava.

Izvor: Tanjug
Podeli

Slike izložene na Dunavskom keju naslikala su deca iz svih podunavskih opština u Srbiji: Apatin, Bačka Palanka, Novi Sad, Zemun, Stari grad, Palilula, Novi Beograd, Pančevo, Smederevo, Kostolac, Veliko Gradište, Golubac, Donji Milanovac i Kladovo.

Deca iz 13 podunavskih opština u Srbiji na prethodnoj manifestaciji 16. juna koja je imala takmičarski karakter, naslikala su jedinstvenu zajedničku sliku širine 588 metara.

Svaki kilometar reke Dunav dobio je po svoj jedan metar i na taj način simbolično je predstavljen čitav tok Dunava kroz Srbiju.

Pedeset najboljih malih slikara od 1.172 učesnika u okviru likovne kolonije "588 km Dunava u Srbiji", uživali su u nagradnoj vožnji brodom "Zlatno srce" po Dunavu uz prateći edukativni program.

Projekat su podržali Ministarstvo prosvete i nauke i Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Prema rečima autora projekta Todora Ćuka koji je danas otvorio izložbu, ovo je manifestacija koja je jedinstvena u svim podunavskim zemljama i ove godine je održana prvi put.

Cilj je uključivanje svih podunavskih zemalja u projekat i ostvarivanje međunarodne saradnje.

Izložba na Dunavskom keju biće postavljena do ponedeljka, 2. jula.

Prati B92 na Viberu

Likovno

Milija Belić na Bijenalu u Grenoblu

U selekciju ovogodišnjeg međunarodnog Bijenala neobjektivne umetnosti u francuskom mestu Le Pon De Kle, u predgradju Grenobla, umetnički direktor Roland Orepuk uvrstio je i srpskog multimedijalnog umetnika Miliju Belića, koji će predstaviti jedan od svojih poslednjih radova.

Likovno sreda 6.09. 12:00 Komentara: 1

Izložba "Fantastičnih 6" u Kući legata

Otvaranje izložbe "Fantastičnih 6" Milana Tucovića, Željka Đurovića, Sergeja Aparina, Zorana Velimanovića, Vladimira Đurića i Željka Tonšića zakazano je za 7. septembar u beogradskom izložbenom prostoru Kuća legata.

Likovno ponedeljak 4.09. 17:12 Komentara: 0

Izložba "Edgar Dega" zatvara se 10 dana ranije

Zapažena izložba "Edgar Dega. Trenuci posmatranja", kojom Narodni muzej u Beogradu gostuje u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti, biće zatvorena deset dana ranije zbog građevinskih radova koji su ranije zakazani u Galeriji, saopštio je nacionalni muzej.

Likovno ponedeljak 21.08. 15:20 Komentara: 0
strana 1 od 368 idi na stranu