"Podzemni svet: Krvavi ratovi": Da li se borba završava

Od prvog filma „Podzemni svet“ o sukobu vampira i vukodlaka prošlo je četrnaest godina. Kad je prvi film počeo da se prikazuje 2003. godine u bioskopima, niko nije mogao da pretpostavi da će upravo iz njega da se izrodi jedan od najdugovečnijih filmskih serijala 21. veka.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2016.

13:46

Peti deo koji nosi naziv „ Podzemni svet: Krvavi ratovi“ naći će se od 8. decembrana repertoaru domaćih bioskopa.

Kao i u prethodnim nastavcima, glavnu ulogu tumači Kejt Bekinsejl koja se nakon više od četiri godine vraća ulozi koja ju je proslavila – vampirice Selene koja vodi rat sa vukodlacima. Najnoviji trejler koji najavljuje ovaj filmski hit, ali i transformaciju glavne junakinje možete pogledati u priloženom videu: Nakon epske bitke u filmu „Podzemni svet: Krvavi ratovi“ postoji mogućnost da se jednom zauvek okonča dugogodišnji sukob između vampira i vukodlaka. Radnja petog dela se nastavlja tačno gde se završila radnja filma „Podzemni svet: Buđenje“. Vukodlaci su u međuvremenu pronašli novog vođu – Mariusa koji je u njihove redove ulio fanatičan osećaj svrhe i discipline. Marius pokušava na sve načine da se domogne Selene i njene krvi, koja može da ga učini najmoćnijim stvorenjem na Zemlji.

Uz Kejt Bekinsejl u filmu „Podzemni svet: Krvavi ratovi“ glavne uloge igraju Teo Džejms, Lara Pulver, Tobias Menzies, Džejms Faulkner i Čarls Dense. Film je režirala Ana Forester, a scenario je napisao Kori Gudman prema priči čiji su autori Kajl Word i on.

Dosadašnja četiri nastavka akcione horor franšize „Podzemni svet“ na svetskim bioskopskim blagajnama zaradila su gotovo 500 miliona dolara od kojih je najgledaniji upravo četvrti, „Podzemni svet: Buđenje“ koji je sam zaradio blizu 200 miliona dolara.

„Podzemni svet: Krvavi ratovi“ je prepun spektakularnih akcionih sekvenci i dosad najkvalitetnijih vizualnih efekata kada su ovaj žanr i serijal u pitanju. Fanovi širom sveta, pa i u Srbiji sa razlogom iščekuju ovu pravu filmsku poslasticu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: