Sutra počinje Pančevo film festival

Drugi Pančevo film festival koji počinje sutra obelžiće gostovanje strip autora Pata Morijaritija iz SAD-a i premijera filma "Bezango", koji govori o nezavisnoj strip sceni severozapadne američke obale.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

10:44

Default images

Film će biti prikazan poslednjeg dana Festivala, navodi se u saopštenju organizatora. Ovaj film prikazuje neverovatan umetnički rad i beleži istoriju, muke i evoluciju strip crtača severozapadne američke obale. Jedan od aktera filma je umetnik Pat Moriariti, poznat kako po stripovima, tako i po ilustracijama, plakatima, flajerima i omotima albuma koje je kreirao za brojne bendove i izvođače.

Stripom se bavi od 1987. godine kada su Fantagraphics Books u jednoj antologiji objavili njegovu storiju o tome kako je bio žrtva pljačke, nastalu prema istinitom događaju.

Publika će toko trajanja Festivala u Foajeu Kulturnog centra Pančeva imati priliku da pogleda izložbu njegovih radova.

Drugi Pančevo Film Festival -biće održan od 2. do 6. septembra na više lokacija u Pančevu. Filmske projekcije će se održavati u okviru šest filmskih programskih celina (takmičarske, revijalne i tematske), uz raznovrsni prateći program - koncerte, tribine, predavanja, radionice i izložbe. Festival organizuju mladi filmski radnici i umetnici okupljeni oko udruženja Pančevački filmski festival, u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva i Domom omladine Pančevo, uz podršku Grada Pančeva, Ministarstva kulture i Austrijskog kulturnog foruma.

Cilj PAFF-a je promocija nezavisne autorske kinematografije, kao i filmova visokobudžetne produkcije koji neguju originalan i kinematografski uzbudljiv pristup narativu, formi, strukturi i estetici.

Filmski program festivala je sastavljen od naslova sakupljenih sa raznih strana sveta, od dokumentarnih do igranih, eksperimentalnih i film eseja, kratkog, srednjeg i dugog metra.

Filmovi su raspoređenih u više programskih celina, dve takmičarske Svetionici“ i Rani radovi“ i nekoliko revijalnih Svetla budućnost, Pafforama“, Ponoćna jeza“ i Amplituda.

Bezango, WA (work in progress) from AUSTINAMANDES on Vimeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: