Nagrada za film "Svetislav Pešić - više od trenera"

Dokumentarni film "Svetislav Pešić - više od trenera"“, reditelja Željka Mirkovića dobitnik je specijalne nagrade žirija na 36. Sport film festivalu u Palermu u Italiji.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.07.2015.

11:04

Default images
Foto: Getty

Film, rađen u produkciji Intermedianetwork, je lična i profesionalna priča o jednom od najuspešnijih evropskih košarkaških trenera Svetislavu Pešiću. Šta je to što Pešića čini pobednikom otkrivaju najpoznatiji igrači, treneri, sportski svetski lideri koji su radili i rade sa njim, ali takođe i njegovi najbliži.

Film je sniman u Barseloni, Minhenu, Berlinu, Beogradu i Pirotu i prati ključne Pešićeve uspehe i otkriva tajnu uspeha poznatog košarkaškog trenera, nekadašnjeg šampiona Evrope i sveta sa reprezentacijom Jugoslavije, prateći njegov put od rodnog Pirota do Minhena u kojem je danas trener Bajerna.

U filmu učestvuje dvadesetak poznatih imena iz sveta sporta, među kojima su Aleksandar Đorđević, Vlade Divac, Dejan Bodiroga, Huan Karlos Navaro, Đosep Pep Gvardiola, Đosep Marija Bartomeu, Bastijan Švajnštajger, Žarko Zečević, Žarko Varajić, Hening Harniš, Henrik Redl...

Poseban pečat filmu daju članovi porodice Svetislava Pešića koji upotpunjuju priču i indirektno potvrđuju zašto je on "više od trenera“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: