"Intervju" od sutra ipak u bioskopima

Komedija kompanije Sony Pictures "Intervju", koja je bila povučena iz distribucije, biće ipak premijerno prikazana 5. decembra u više od 200 američkih bioskopa, rekao je danas portparol kompanije.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 24.12.2014.

19:59

Default images

Prošle sedmice su najveći bioskopski lanci saopštili da neće prikazati taj film zbog bezbednosnih razloga posle hakerskog napada i pretnji zbog filma koji prikazuje planiranje ubistva severnokorejskog lidera Kim Džong Una, prenela je agencija Rojters.

Film vredan 44 miliona dolara biće prikazan na katolički Božić u više od 200 bioskopa, što je manje od 10 odsto od ukupnog uobičajenog broja bioskopa koji premijerno prikazuju filmska ostvarenja.

SAD optužile su Severnu Koreju da stoji iza sajber napada na Sony Pictures, kako bi osujetila prikazivanje komedije o severnokorejskom lideru, što Pjongjang negira.

Hakerski napad na Sony doveo je do obelodanjivanja neprijatnih i-mejlova, rukopisa i unutrašnje komunikacije, uključujući podatke o platama i zdravstvenim kartonima zaposlenih u toj kompaniji.

Pjongjang negira umešanost u taj napad, ali je pozdravio napad tajne onlajn grupe, koja je preuzela odgovornost za napad i koja sebe naziva "Čuvarima mira". "Čuvari mira" zapretili su bioskopima da ne prikazuju film "Intervju" jer bi u suprotnom mogli da budu meta napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: