Nagrada "Pavle Vuisić" za Mišu Janketića

Nagrada "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu za 2014. dodeljuje se, odlukom predsedništva Filmskih glumaca Srbije i na predlog žirija u sastavu tri prethodna dobitnika, Mihajlu Miši Janketiću.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.08.2014.

15:45

Default images

Kako je saopšteno iz Udruženja filmskih glumaca Srbije, nagrada se sastoji od plakete sa likom Pavla Vuisića, delo akademskog vajara prof. mr Milorada Tepavca, monografije i dokumentarne filmske storije o dobitniku.

Ovo značajno priznanje, koje ima karakter nagrade za životno delo, prvobitno je nosilo ime "Slavica"“, a od 1994. godine nosi ime velikana srpskog glumišta Pavla Vuisića.

Po tradiciji, nagrada se uručuje na otvaranju Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma "Filmski susreti - Niš 2014" pred publikom, a u prisustvu svih glumaca i gostiju Festivala. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: