AFI: Ovo su najbolji filmovi u 2013.

Egzistencijalni svemirski triler "Gravitacija", priča o korupciji "American Hustle" i nezavisna drama "Fruitvale Station" našli su se među 10 najboljih filmova 2013. prema mišljenju Američkog filmskog instituta (AFI).

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 10.12.2013.

10:00

Default images

Na godišnjoj listi AFI-a našli su se i triler o somalijskim piratima "Kapetan Filips", drama o ropstvu "12 Years a Slave", drama-komedija "Nebraska", futuristička romansa "Her", Dizijeva istorijsa drama "Saving Mr Banks", folk komedija-drama "Inside Llewyn David" i Martin Skorsezeov "The Wolf of Wall Street".

Filmove "American Hustle", "Her" i "Gravitacija" tri kritičarska udruženja su u proteklih nedelju dana izabrala za najbolji film, dok je "12 Years a Slave" bio pobednik festivala u Torontu.

Kritičari: "Gravitacija" i "Her" filmovi godine

AFI listu sastavljaju kritičari, naučnici, filmski i TV umetnici i odbor Instituta i lista se objavljuje uoči nominacija nagrada Udruženja glumaca i Zlatnih globusa u sredu i četvrtak.

Filmovi koji se nađu na ove tri liste najverovatnije će biti u trci za Oskara a nominacije za prestižnu nagradu Američke akadeije za film biće objavljene 16. januara.

American Hustle

.

Captain Phillips

.

Fruitvale station

.

Gravitacija

.

Her

.

Inside Llewyn Davis

.

Nebraska

.

Saving Mr. Banks

.

The Wolf of Wall Street

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: