Slobodna zona: Nagrada za tekst o Marliju

Filmski festival “Sloboda zona” u saradnji sa medijskom kućom MTV po prvi put je dodelio Nagradu za publiku turneje festivala. Dobitnica je Ivana Grujić za tekst inspirisan filmom “Marli”.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 24.07.2013.

14:43

Default images

Vredna nagrada – ručni sat marke Fossil dodeljena je Ivani Grujić iz Kruševca za tekst inspirisan dokumentarcem “Marli” Kevina Mekdonalda.

Pobednica konkursa izabrana je jednoglasnom odlukom tročlanog žirija u sledećem sastavu: Srđan Mitrović (filmski montažer i on-air producer medijske kuće MTV, predsednik žirija), Ivana Kolaković (prethodna dobitnica Nagrade za publiku) i Rajko Petrović (direktor i selektor filmskog festivala Slobodna zona).

Turneja filmskog festivala Slobodna zona održana je u 36 gradova širom Srbije. Tokom aprila, maja i juna posetioci projekcija u okviru turneje mogli su da vide izbor od 5 filmova koje je beogradska publika na poslednjem izdanju festivala izglasala za najbolje.

Pored već pomenutog dokumentaraca “Marli”, za čiji je prikaz i dodeljena Nagrada za publiku, gledaoci turneje “Slobodne zone” imali su priliku da vide još i najnoviji film nemačke rediteljke Margaret fon Trota “Hana Arent”, zatim dokumentarac hrvatske rediteljke Dane Budisavljević “Nije ti život pjesma Havaja”, film Juna Haukelanda “Ponovo zajedno (10 godina nakon rata)” i “Gospodin Lazar” Filipa Falardoa. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: