Kreativni "Emi" za "Igru prestola"

Serija "Igra prestola" dominirala je na ovogodišnjoj dodeli Emi nagrada za kreativnu umetnost (Creative Arts Emmy Awards), prenosi AP.

Izvor: Tanjug

Saga u produkciji HBO o epskoj borbi za moć, smeštenoj u kraljevstvu iz mašte, odnela je šest trofeja na ceremoniji u Los Anđelesu, među kojima su nagrade za najbolje specijalne vizuelne efekte i najbolju kostimografiju.

Među ostalim dobitnicima kreativnih Emija su i četiri TV gostujuće zvezde: Kejti Bejts (Dva i po muškarca), Džima Falon (Subotom uveče uživo), Džeremi Dejvis (Justified) i Marta Plimpton (Dobra žena).
Serijski programi "Zamrznuta planeta" (Frozen Planet), "Velika očekivanja" (Great Expectations), "Remek-delo" (Masterpiece) i "Subotom uveče uživo" osvojili su po četiri nagrade.

Glavni pobednik ceremonije bila je kablovska mreža HBO koja je odnela ukupno 17 trofeja.

Emi nagrade za kreativnu umetnost, koje se dodeljuju za najbolja tehnička dostignuća, predstavljaju prethodnicu svečanosti dodele televizijskih nagrada koja će se održati 23. septembra u Los Anđelesu.

Film/TV

Pazolinijeva retrospektiva u Kinoteci

Povodom 40 godina od ubistva Pjera Paola Pazolinija, od 14. do 18. oktobra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke biće prikazana retrospektiva filmova slavnog režisera, najavili su danas organizatori Merlinka festivala.

Film/TV ponedeljak 12.10. 14:06 Komentara: 3

Film "Enklava" osvojio tri nagrade u Nemačkoj

Film "Enklava" reditelja i scenariste Gorana Radovanovića nastavlja da niže uspehe na međunarodnoj sceni, a najnoviji je postigao na 20. Festivalu dečjeg i omladinskog filma u Kemnicu (Nemačka) gde je osvojio tri najznačajnije nagrade.

Film/TV ponedeljak 12.10. 13:10 Komentara: 2
strana 1 od 1225 idi na stranu