Novi Betmen nije oduševio Akademiju

Na prepunoj projekciji „Uspona mračnog viteza” (The Dark Knight Rises) upriličenoj za članove američke Akademije za film i TV „nije se osetila ljubav”, tvitovao je član Akademije Bret Iston Elis.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 25.07.2012.

19:12

Default images

Možda je „Uspon mračnog viteza” film o kome se ove godine najviše priča, ali teško da će sledeće sezone biti u trci za glavne „Oskare”.

Prema pisanjima sajta The Hollywood Reporter, film nije izazvao reakciju među članovima Akademija koja bi nagovestila uspešnu sezonu nagrada početkom sledeće godine.

„Ljudi su bili pomalo razočarani”, kazao je jedan od prisutnih. „Mislim da film neće dobiti nominacije van tehničkih kategorija”.

„U glumi nije bilo ničeg izuzetnog”, kazao je drugi član.

Scenarista Bret Iston Elis, takođe član Akademije, tvitovao je posle projekcije: „Možda i nije važno, ali u Los Anđelesu večeras na prepunoj projekciji za članove Akademije nije bilo ljubavi za ‘Uspon mračnog viteza’”.



Hit Ležder je posthumno osvojio „Oskara” za sporednu ulogu u prethodnom ostvarenju Kristofera Nolana, „Mračni vitez” (The Dark Knight) koje je tada nominovano u još šest tehničkih kategorija.

„Uspon mračnog viteza” nije naišao na tako dobre kritike kao njegov prethodnik; na sajtu Rotten Tomatoes ima 86% pozitivinih ocena, dok je „Mračni viutez” imao 94%.



Akademija ponekad ima tendenciju da nagradi autora nakon završetka trilogije. Piter Džekson je osvojio tri „Oskara” 2004. za „Povratak kralja”, treći deo „Gospodara prstenova".

Pitanje je da li će i Nolanu biti odato slično priznanje, međutim, britanski reditelj može da pronađe utehu u činjenici da se njegov serijal bavi znatno mračnijim temama nego što Akademija voli.

„Moje vreme provedeno ui Gotamu, gde sam brinuo o jednoj od najvećih i najtrajnijih figura pop kulture, predstavljalo je najizazovnije i najzahvalnije iskustvo kome jedan reditelj može da se nada”, napisao je Nolan u knjizi „The Art and Making of the Dark Knight Rises”.

„Nedostajaće mi Betmen. Želim da mislim da ću i ja njemu nedostajati, iako on nikad nije bio naročito sentimentalan”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: