Nikol Kidman kao Grejs Keli

Nikol Kidman (Nicole) pregovara o ulozi legendarne Grejs Keli (Grace Kelly), glumice koja je postala princeza. Glavna uloga u filmu "Grejs od Monaka" (Grace of Monaco) je jedna od najprimamljivijih u Holivudu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 06.04.2012.

18:46

Default images

Film će režirati Francuz Olivije Dan (Olivier Dahan), najpoznatiji po filmu "Život u ružičastom" (La vie en rose) o životu Edit Pjaf, koji je doneo Oskara Marion Kotijar (Cotillard) 2008. za glavnu glumicu. 




 

Grejs Keli (1928-1982) je 1956. godine napustila uspešnu filmsku karijeru pošto se, sa 26 godina, udala za princa Renijea od Monaka.

Film za koji je scenario napisao Araš Amel (Arash), prati period od šest meseci 1962. kada je Monako ušao u ozbiljan sukob sa Francuskom, kojoj je dozlogrdilo što je malena kneževina poreski raj.

Grejs Keli, tada još uvek "nova" u ulozi princeze, vodila je politiku iza kulisa kako bi spasila svoju novu domovinu od prevrata.

Kidmanova (44) je osvojila Oskara za najbolju glumicu 2003. godine, za ulogu Virdžinije Vulf u filmu "Sati" (The Hours). 

Fox Searchlight će za nekoliko nedelja početi snimanje filma "Alfred Hitchcock and the Making of Psycho" (Alfred Hičkok i snimanje 'Psiha') u kome će Entoni Hopkins (Anthony) igrati čuvenog britanskog reditelja a Skarlet Johanson (Scarlett Johansson) glavnu glumicu "Psiha" Dženet Li (Janet Leigh).

Grejs Keli se proslavila 1952. ulogom u filmu "Tačno u podne" (High Noon) uz Garija Kupera (Gary Cooper) a onda je postala jedna od Hičkokovih omiljenih plavuša - igrala je u njegovim filmovima "Pozovi M radi ubistva" (Dial M For Murder), "Prozor u dvorište" (Rear Window) i "Uhvati lopova" (To Catch a Thief).

Njena pogibija 1982. u saobraćajnoj nesreći šokirala je svet. Skoro 100 miliona ljudi gledalo je njenu sahranu na TV.


Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: