Džoli poklonila 2.100 ulaznica

Američka glumica i rediteljka filma “U zemlji krvi i meda” Anđelina Džoli poklonila je 2.100 ulaznica publici u Bosni i Hercegovini za sutrašnju premijeru njenog filma u Olimpijskoj dvorani “Zetra” u Sarajevu, saopštio je Demokratski omladinski pokret.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.02.2012.

17:42

Default images

Očekuje se da će Džolijeva s celom porodicom sutra,14. februara stići u Sarajevo.

Besplatne ulaznice za sarajevsku premijeru njenog filma distribuirane su u saradnji sa Centrom za postkonfliktna istraživanja, sa kojim je Džolijeva prethodno sarađivala na organizovanju specijalne zatvorene projekcije za udruženja žrtava, održane 9. decembra 2011. godine.

"Anđelina je donirala ulaznice kako bi omogućila mladima, studentima, organizacijama žrtava, predstavnicima nevladinih organizacija i aktivistima za ljudska prava da prisustvuju premijeri", rekla je izvržna direktorika Centra za postkonfliktna istraživanja Velma Šarić, preneli su sarajevski mediji.

Prema pisanju sarajevskog “Dnevnog avaza”, treći dan 62. filmskog festivala u Berlinu je proteka u znaku premijere filma Džolijeve, a nakon projekcije prvi put u istoriji ovog festivala otvorena je diskusija između filmskih autora i publike.

Kako se navodi, ovu čast je sa Džolijevom podelila Jasmila Žbanić koja je šest godina ranije u Berlinu osvojila Zlatnog medveda za film “Grbavica”.



Prethodno je održana konferencija za novinare, a novinarka iz Srbije (Sandra Perović, RTS), kako piše list, pokušala je da isprovocira Džolijevu pitanjem odnosi li se podatak o 50.000 silovanih žena u BiH "samo na muslimanke ili na sve žene u BiH".

“To je podatak iz UN-a i odnosi se na sve žene. Taj broj se često zloupotrebljava u političke svrhe, ali ja znam da je previše čak i jedna silovana žena”, rekla je Džolijeva.

Džolijeva je rekla da ovim filmom nije želela da optuži nekoga, osim, možda, međunarodnu zajednicu, istakavši da je pokušala da napravi umetničko delo, a ne dokumentarni film.

“To je bilo teško, jer ovde je postojalo više strana u ratu, a samim tim i više različitih priča. Ja sam izabrala jednu”, rekla je ona, prenosi “Avaz”.

Anđelina Džoli je u intervjuu za list Press rekla da bi želela da govori i o tome što se dogodilo srpskom narodu, ali da joj treba pružiti šansu. Takođe, rekla je i da bi došla u Beograd, ali da se ne oseća ni sigurnom ni poželjnom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: