Više od 30.000 posetilaca izložbe o Tesli u Ljubljani

Više od 30.000 ljudi posetilo je izložbu o naučniku Nikoli Tesli u Cankarjevom domu u Ljubljani, čime je ta izložba postala najuspešnija u istoriji tog kulturnog centra u glavnom gradu Slovenije.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2016.

08:50

Više od 30.000 posetilaca izložbe o Tesli u Ljubljani
Foto: Wikimedia Commons

Za izložbu "Nikola Tesla - čovek budućnosti" bilo je toliko interesovanje da je produžena za mesec dana, a zatvorena je u nedelju posle osam meseci, prenosi agencija STA.

Cankarjev dom organizovao je i prateći program, kao što je projekcija filma iz 1980-tih godina "Tajna Nikole Tesle", predstava o naučniku i predavanja međunarodnih eksperata.

Izložba, u saradnji sa Muzejom Nikole Tesle u Beogradu, imala je nekoliko segmenata, posvećenih Teslinom životu i radu, njegovim izumima, među kojima i hidroelektrana na Nijagarinim vodopadima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: