Sutra u Beogradu počinje manifestacija Radost Evrope

Međunarodni susret dece "Radost Evrope", koji će u Beogradu okupiti decu iz 18 evropskih zemalja, počeće sutra, 2. oktobra u 12 časova karnevalom od Trga Republike do Savskog šetališta na Kalemegdanu, gde će u 12.30 ovogodišnji susret, pod sloganom "Tesla - čista energija", zvanično biti otvoren.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 01.10.2016.

12:35

Sutra u Beogradu počinje manifestacija Radost Evrope
FOTO TANJUG / DRAGAN STANKOVIC

U karnevalu će učestvovati oko 500 dece iz više evropskih zemalja i zemlje domaćina Srbije. Povorka okupljenih prošetaće od Trga Republike do Savskog šetališta na Kalemegdanu.

Oni će potom posetiti Beo zoo vrt, a na trasi kojom će šetati biće priređeni brojni nastupi za decu.

Organizatori su naveli da će u slučaju kiše manifestacija biti otvorena u Dečjem kulturnom centru Beograda u 12 časova.

U 18 časova u Dečjem kulturnom centru Beograda biće otvorena izložba radova prispelih na Likovni konkurs "Radost Evrope".

Za učesnike manifestacije 3. oktobra u 10 časova biće priređen prijem u Predsedništvu Srbije, kod predsednika Tomislava Nikolića i predsednice Odbora manifestacije "Radost Evrope" Dragice Nikolić, posle čega će u 12 časova na Adi Ciganliji biti organizovan sportsko-rekreativni dan. Koncerti "Susreti prijateljstva" biće održani 4. oktobra u Dečjem kulturnom centru Beograda od 11.00 do 19.00 časova, a manifestaciju će 5. oktobra zatvoriti koncert "Svečani susreti dece Evrope" u Centru "Sava" s početkom u 18 časova.

Ovogodišnja, 47. manifestacija, posvećena je obeležavanju 160 godina od rođenja naučnika Nikole Tesle. Tokom četiri dana trajanja deca iz 17 beogradskih osnovnih škola ugostiće vršnjake, učesnike manifestacije u svojim domovima.

"Radost Evrope" organizuju Dečji kulturni centar Beograda i grad Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: