"Francuska, zemlja imbecila koji prave smrdljiv sir"

Francuska je postala igalište za strance, naseljena imbecilima koji prave vino i smrdljiv sir, izjavio je čuveni glumac Žerar Depardje u untevjuu za "Korijere dela sera".

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2016.

13:00

Foto: Gettyimages

Glumac je i ranije kritikovao Francusku, a od, kako kaže, svog prijatelja Vladimira Putina, dobio je rusko državljanstvo 2013, čime je izbegao da plati porez u Francuskoj.

Na pitanje smatra li sebe Francuzom, Depardje je odgovorio: "Ne. Ja sam građanin sveta. Francuska će verovatno postati Diznilend za strance, naseljena imbecilima koji prave vino i smrdljiv sir za turiste".

Govoreći o fulmskoj industriji, Depardje je rekao da više ne postoje bioskopi, već samo svet zabave i ljudi, koji terorišu Amerikanci.

"Postoji deset zvezda i svi su Amerikanci, a njihovi su filmovi pretrpani specijalnim efektima, dok se ostatak filmskog sveta bori za opstanak", rekao je čuveni glumac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: