Od jedne rečenice do Nušićijade

U Ivanjici počela trodnevna manifestacija "Nušićijada", festival kulture i zabave, koji je pre sedam godine obnovljen posle četiri decenije pauze.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 26.08.2016.

20:55

Default images

Za vreme festivala uloga prvog čoveka Ivanjice dodeljena je glumcu Pozorišta na Terazijama Milanu Milosavljeviću, koji je preuzeo ključeve grada od aktuelnog predsednika opštine.

Ivanjica i Ivanjičani, vratili su se u Nušićevo doba. Dame sa šeširima i lepezama i gospoda sa leptir mašnama i štapovima, mogu se videti na svakom koraku varošice na Moravici.

Nušićijada je postala jedan od najboljih evropskih festivala, zadržala je svoj kulturni obrazac i svake naredne godine se nadgradjivala.

Za održavanje Nušićijade lokalna samouprava je obezbedila četiri, a Ministarstvo turizma dva miliona dinara. Finansijska podrška Ministarstva kulture ove godine je izostala.

Slogan festivala "Premošćavanje" posvećen je 110. godišnjici od izgradnje kamenog mosta u Ivanjici i taj slogan akcenta stavlja na "povezivanju i potrebi za lepim, uzvišenim i dobrim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: