Gde proslaviti „Dan zaljubljenih“

I ove godine povodom 14. februara, Dana zaljubljenih, u Beogradu je organizovan niz događaja, prevashodno koncerata najvećih muzičkih zvezda regiona.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 13.02.2013.

09:49

Default images

Slovenački kantautor Zoran Predin će sa svojim triom u Kolarčevoj zadužbini održati „Koncert za zaljubljene“, kako ga sam naziva, na kome će predstaviti i nekoliko novih pesama, medju kojima su „Rumba Čarolija“ i „Kosa boje srebra – Margita“ posvećena pokojnoj klavijaturistkinji beogradske grupe EKV Margiti Stefanović.

Robert Pikl (gitara), Goran Krmac (tuba) i Janez Dovč (harmonika) sviraće Predinove poznate pesme: „Praslovan“, „Čekaj me“, „O mladom studentu i udatoj ženi“, „Za šaku ljubavi“, „Vilenjak“, „Šta bi mi bez nas“, kao i numere iz njegovog novog koncertnog programa – „Te noći kad umrem“, „Hanuma"“, „Plavi moj safiru“, „Oči čornye“.

Pevačica jedinstvenog glasa i pojave Josipa Lisac u Sava centru, osim Dana zaljubljenih, proslaviće i svoj rođendan te obeležiti 40 godina od izlaska kultnog albuma „Dnevnik jedne ljubavi“ (1973).

Lisac će beogradsku publiku podsetiti na svoj prvi album koji, sa pesmama „Sreća“, „O jednoj mladosti“, „Ležaj od suza“ i drugim, uživa danas kultni status.

Trostruki slavljenički koncert u Sava centru biće prilika da publika čuje i neke od mnogobrojnih hitova Josipe Lisac, kao što su „Magla“, „Hir, hir, hir“, „Gdje Dunav ljubi nebo“, „Boginja“, „Danas sam luda“... Duvački kamerni ansambl Beogradske filharmonije održaće koncert u četvrtak, 14. februara u 19 časova u sali BGF, u okviru Ciklusa kamerne muzike.

Na programu su popularni odlomci iz opere Prodana nevesta B. Smetane, kao i Solerove opere Retka stvar, u aranžmanu za duvački sastav. Ovaj projekat inicirali su vođe duvačkih deonica iz orkestra Beogradske filharmonije, među njima i fagotista Nenad Janković.

Distributerska kuča „Taramaunt“ odlučila je da sve zaljubljene parove obraduje specijalnim dočekom Dana zaljubljenih uz urnebesnu, više realističnu nego romantičnu komediju „Ovako je sa 40“ koja dolazi kao svojevrstan nastavak filma „Zaglavilo se“.

U klubu „Gun“ te večeri nastupiće mladi sastav „Stray Dogg“, dok će hrvatska rok grupa „Urban & 4“, predvođena harizmatičnim Damirom Urbanom, održati koncert u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograd.

Prošle godine objavili su EP „Kundera“ sa šest pesama, koji je samo uvod u album najavljen za predstojeće proleće, a čiji će deo predstaviti na beogradskom koncertu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: