NS: Maca povukao kandidaturu

Predlog Srpskog pokreta obnove da na funkciju v.d. upravnika Pozorišta mladih bude imenovan Dragan Marinković Maca povučen je na zahtev samog glumca.

Izvor: 021.rs Izvor: Novi Sad

Kako saznaje RTV, a prenosi sajt 021.rs kao razlog navodi se reakcija javnosti nakon jučerašnje objave ove informacije i zbog napisa koji su se pojavili u medijima.

Prethodno je predsednik novosadskog parlamenta Siniša Sević izjavio da mu nije stigao nikakav zvanični predlog o imenovanju v.d. upravnika Pozorišta mladih i da ne želi da komentariše "priče sa ulice" o predlogu da na tu funkciju bude imenovan Marinković. Na konstataciju novinara da se ne radi o "pričama sa ulice" već da je SPO zvanično saopštio da je on njihov kandidat za prvog čoveka Pozorišta mladih, Sević je ponovio da u skupštinu nije stigao nikakav zvaničan predlog i da to pitanje nije za njega već za članove gradskog odbora SPO.

Na današnjoj sednici Skupštine grada imenovani su samo pojedini direktore ustanova čiji je osnivač Grad, koji za svoj prethodni mandat nisu birani po konkursu, dok će oni direktori koji su izabrani putem konkursa i čiji mandati još traju biti tema kojom će se baviti novi upravni odbori i čija će se imena, možda, naći na dnevnom redu neke od narednih sednica lokalnog parlamenta. "Razrešenje i izbor članova skupštinskih saveta je neophodan da bi se prilagodio novoj većini u gradskom parlamentu", rekao je Sević.

Za v.d. direktora Muzeja grada je postavljena Vesna Jovičić iz SNS-a, za v.d. direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Mirko Šipovac iz DSS-a, za v.d. direktora Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Veselin Dickov iz SPO, v.d. direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Bogdan Živanović iz "Dveri", dok je za v.d. direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture ponovo imenovan Miroslav Kopanja iz SPS.

Peta sednica novog saziva skupštine grada, a prva otkako je promenjena vladajuća većina završena je danas. Sednici nisu prisustvovali odbornici Demokratske stranke, Lige socijademokrata Vojvodine i Srpske radikalne stranke.

Ostalo

"Sajam knjiga neophodan u teškim vremenima"

Što su vremena teža i oskudnija, to su nam potrebnije knjige i kulturne manifestacije, kao što je Sajam knjiga, na kome se slave umetnost, pisanje, čitanje prevođenje, svetkovine duha, ocenjuje književnica Sanja Domazet .

Ostalo nedelja 23.10. 13:20 Komentara: 1

Srbija u 19. veku u očima stranaca

Kada je pre više od pola veka, kao student slavistike, došao u Beograd, jedino što je iz ovdašnje kulture poznavao norveški akademik i profesor emeritus Svejn Menesland bila su Andrićeva dela "Na Drini ćuprija" i "Travnička hronika".

Ostalo subota 22.10. 21:57 Komentara: 4

Abramović: Mnogi prijatelji su mi postali neprijatelji

Umetnica ima običaj da kaže da u njoj postoje tri Marine Abramović: Marina ratnica (koja može da izdrži svaki bol i vrišti glasnije od svih drugih), spiritualna Marina (koja može da izdrži bilo kakvo mirovanje i ćutanje duže od svih ostalih) i Marina sra*e (koja obožava slavne ličnosti, ćaska o muškarcima i tome zašto se ponekad oseća debelo i ružno).

Ostalo subota 22.10. 17:41 Komentara: 75
strana 1 od 683 idi na stranu