Luković odgovara na tužbe Kusturice

Glavni urednik portala E-novine Petar Luković izjavio je, povodom tužbe koju je protiv njega podneo režiser Emir Kustirica, da se za razliku od Kusturice nikada nije pozivao na sud koji bi ga zaštitio od napada na „ugled i čast“.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 19.03.2011.

15:48

Default images

„Nije me mrzelo da iz arhive sećanja na svetlo dana izvučem pregršt uvreda na svoj račun objavljenih u svim medijskim oblicima, od televizije, štampe, preko radija i interneta: izdajnik sam već 20 godina, plaćenik stranih obaveštajnih službi...", naveo je Luković u tekstu „Ko ne voli Nemanju, ide na službeni put sa ocem“, objavljenom 18. marta na portalu www.e-novine.com

Luković je upitao zašto bi samo Kusturica tražio povlašćenu poziciju i time u pravni hendikep doveo ostatak Srbije, takođe „željan da o sebi čita hvalospeve i ljubavne sms poruke“.

„Za razliku od Kusturice koji tužbu diže čim primeti da neko od gledalaca njegovih filmova kunja - nikada se kao Petar Luković nisam pozivao na sud koji bi me zaštitio od napada na ugled i čast“, naveo je Luković.

Kusturica je nedavno podneo drugu tužbu protiv Lukovića, kojom traži odštetu od tri miliona dinara zbog uvreda, psovki i vulgarnosti u tekstu Jedna mala sarajevska analiza“, objavljenog na www.e-novine.com.

Režiser je prvom tužbom protiv Lukovića, koju je podneo 1. februara, zatražio dva miliona dinara odštete zbog „povrede ugleda i časti i nanete duševne boli“ nanetih tekstom „Novogodišnja bajka za ubice“, a tužio je autore teksta Zorana Janića i Miroslava Bojčića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: