Predstava u režiji Marka Živića u BDP-u

U Beogradskom dramskom pozorištu (BDP) danas su počele probe za predstavu "Rulet-ples", po tekstu Aleksandra Jugovića u režiji Marka Živića, a premijera je u planu za mart.

Izvor: B92

Utorak, 30.12.2014.

15:35

Default images

Direktor BDP-a Slobodan Ćustić rekao je danas na konferenciji za novinare da je to njegov prvi projekat na maloj sceni, od kada je jesenas imenovan, dodavši da ga je ranije načelno prihvatio upravni odbor, a da ga je on odabrao jer mu se svideo tekst savremene, lepe komedije, za koju smatra da će biti vrlo gledana.

„Član glumačkog ansambla BDP-a Živić prvobitno je bio u podeli, ali kako nisam postigao dogovor ni sa jednim rediteljem, shvatio sam da on ima dovoljno scenskog iskustva da postavi ovu predstavu“ rekao je Ćustić.

Popularni glumac tako će debitovati kao reditelj, a uloge će igrati Milorad Damjanović, Ljubinka Klarić i Jelena Rakočević Cekić.

Živić je izjavio „da je to splet okolnosti, poverenja i osećanja da zajedno sa kolegama može da napravi dobru i zabavnu predstavu“.

„Tema je novac kao glavni pokretač, šta su sve ljudi spremni da urade za novac i kako to ruši međuljudske odnose, što je zaista večna priča“ rekao je on.

Jugović je podsetio da je u BDP-u igrao njegov prvi komad "Disharmonija" (2007), a zatim i "Luna park" (2012), ističučhi da je sa Živićem prijatelj i da mu je drago što on radi njegov novi tekst.

U autorskoj ekipi su kostimograf Jasmina Dugić, kompozitor Bora Dugić, a scenografija će biti rezultat kolektivnog rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: