Upoznajte se s autorima na štandu Samizdata

Prvog dana Beogradskog sajma knjiga, na štandu Samizdata B92 prodato je više knjiga nego prvog dana prošle godine. Najprodavanija knjiga, kao i tokom cele ove godine, bio je roman „Psihijatri, psiholozi i drugi bolesnici“, španskog pisca Rodriga Munjosa Avie.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.10.2014.

12:43

Default images

Prema interesovanju čitalaca, očigledno je da će novi hit ovogodišnjeg sajma biti roman „Najnormalniji čovek na svetu“ Ivana Tokina, koji je objavljen neposredno pred sajam, a već je na drugom mestu po prodaji Samizdatovih izdanja na Sajmu.

Veoma su tražene i knjige iz oba serijala Aleksandra Mekol Smita, švedski triler „Vrana” Arika Aksl Sunda, kao i odlična dokumentaristička knjiga novinara Stevana Dojčinovića „Šarić – kako je balkanski kokainski kartel osvojio Evropu“.
Foto: B92
Na štandu je juče promovisana knjiga „Dnevnik Velikog rata“ Gordane Ilić Marković, koja je potpisivala primerke svoje knjige i družila se sa čitaocima. O ovoj knjizi, Aleksandar Gatalica je napisao: „Dirljiva ambicioznost krasi knjigu Gordane Ilić Marković „Dnevnik Velikog rata“ (Samizdat B92) koja hronologiju ovog sukoba donosi kroz odabrane dokumente.

Ideja je sjajna, neposredna: dozvoliti očevicima da ispričaju istoriju. Recimo ovako: „Večeras oko ponoći navršiće se osam dana kako su prvi austijski meci zadrli na našu zemlju (...) U toj znamenitoj noći, kao prva žrtva pao je Dušan Đoković, činovnik Železničke direkcije u četi vojvode Jovana Babunskog. (Dušan Đonović, Politika 4.avgust 1914.)“

Raspored promocija na štandu Samizdata:

"Dnevnika Velikog rata" autorka Gordana Iliæ Markoviæ sa Lordanom Zafranoviæem; Foto: B92
U ponedeljak, 27.10. od 16 do 18 časova, Jugoslav Ćosić će potpisivati primerke knjige „Vreme sna” i družiće se sa čitaocima.
U utorak, 28.10. od 16 do 18 časova, predstaviće se Vlada Arsić sa knjigom „Armagedon”.
U sredu, 29.10. od 16 do 18 časova, Veljko Đurović će predstaviti knjigu „Profesija ratni reporter“.
U četvrtak, 30.10. od 16 do 18 časova, predstaviće se petnaestogodišnjaci Supertalenti: Kozma Prem, Danijel Ćorović i Tijana Dimitrov.
U petak, 31.10. od 16 do 18 časova, predstaviće se Džejms Lajon sa knjigom „Poljubac leptira”.
U subotu, 1.11. od 16 do 18 časova, Stevan Dojčinović će predstaviti publicistički hit „Šarić, Kako je balkanski kokainski kartel osvojio Evropu“.
I konačno, u nedelju, 2.11. od 12 do 15 časova, predstaviće se Ivan Tokin sa hit romanom „Najnormalniji čovek na svetu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: