Loznica: Slovo na Vukovom pragu

Loznička Književna zajednica Udruženja književnika Srbije sutra će u Tršiću kod Loznice, organizovati 15. međunarodnu književnu manifestaciju "Slovo na Vukovom pragu".

Izvor: B92

Nedelja, 21.09.2014.

08:29

Default images

Centralni program zakazan je za 12 sati, kada će ispred kuće jezičkog i književnog reformatora Vuka Karadžića biti održano Književno podne.

Ove godine, za razliku od ranijih kada su joj prisustvovali učesnici Međunarodnih susreta pisaca koji se istovremeno održavaju u Beogradu, manifestacija neće imati međunarodni karakter, jer će joj prisustvovati samo pisci iz lozničkog kraja.

Loznička književna zajednica u saopštenju dostavljenom agenciji Beta, kao razlog izostanka gostiju iz inostranstva, navela je izostanak podrške gradske vlasti, zbog mera štednje.

"Nedavno samo od Skupštine grada Loznice dobili obaveštenje da nisu u mogućnosti da snose troškove boravka dva strana i jednog srpskog pisca. U takvoj situaciji, odlučili smo se da ipak održemo manifestaciju, uz učešće samo lozničkih pisaca, nadajući se da će Skupština grada naredne godine bolje proceniti njen značaj", navodi se u saopštenju.

Loznička Književna zajednica UKS osnovana je 28. novembra 2007. godine i broji desetak clanova. Ovogodišnji 51. Međunarodni susreti pisaca odvijaju se od 17. do 22. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: