"Mladi Paganini" Jurij Revič na Kolarcu u ponedeljak

Jedan od najaktuelnijih mladih umetnika današnjice, ruski violinski virtuoz Jurij Revič, nastupiće u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine u ponedeljak, 14. aprila u 20 časova.

Izvor: B92

Petak, 11.04.2014.

10:22

Default images

Mladom 23-godišnjem Moskovljaninu, koji već godinama gradi uspešnu svetsku karijeru, ovo će biti treći dolazak u Beograd, a razlog zbog kojeg za naš grad uvek pronalazi mesto u svom prebogatom koncertnom rasporedu, je kako ističe, poseban odnos koji je izgradio sa publikom, koja ga je uvek dočekivala u prepunom Kolarcu, a ispraćala uz ovacije i posle nekoliko biseva.

Ove godine, Jurij će scenu deliti sa našom istaknutom pijanistkinjom Natalijom Mladenović, a kako navodi, za publiku je pripremio program sastavljen od izuzetno atraktivnih i virtuoznih dela Franka, Ravela, Sarasatea, Debisija, Bartoka, De Falje i Vijetana.

Boravak u našem regionu, Revič će upotpuniti premijernim gostovanjem u Podgorici, gde će 16. aprila svojim koncertom svečano otvoriti Podgorički proljećni festival kamerne muzike.

„Mladog Paganinija“ svetske kritike, ove godine očekuje velika turneja po SAD-u, a krajem septembra i nastup u prestižnoj sali Tokyo Metropoliten Art Space Hall, posle kojeg će uslediti serija koncerata u Japanu i Južnoj Koreji, dok će na jesen Revič ponovo ući u studio da bi snimio najlepše kompozicije Pjacole i Vivaldija.

Ulaznice za koncert JURIJA REVIĆA su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine. Organizator koncerta je Centar lepih umetnosti Guarnerius.

Nekadašnje muzičko čudo od deteta koje je osvojilo prve nagrade na svim najznačajnijim violinskim takmičenjima, danas je jedan od najtraženijih i najtiražnijih mladih umetnika, koji može da se pohvali saradnjama sa najuglednijim umetnicima našeg doba, nastupima u njujorškom Karnegi Holu, moskovskoj sali Čajkovski, bečkom Musikverein-u, Glenn Gould studiju u Torontu, a najmlađi je dobitnik najznačajnijeg ruskog priznanja- Medalje za veliki doprinos pronošenju slave Rusije, uručene od strane ruskog patrijarha.

Uz brojna koncertna angažovanja, Jurij veliku pažnju posvećuje i promociji svojih mladih kolega, kao ambasador Amadeus škole u Beču, dok je kao umetnički direktor Evropsko-ruskog društva za međunarodnu saradnju, pokretač brojnih humanitarnih akcija, za pomoć deci Rusije i Ukrajine. Od pre nekoliko meseci, Revičevo polje interesovanja je i kinematografija i upravo radi na svom prvom kratkom filmu, čiji je kompletan autor.

Vrsna pijanistkinja Natalija Mladenovićbiće dostojan partner Jurija Reviča na koncertu u Kolarcu. Rođena u Samari (Rusija), diplomirala je, a zatim i magistrirala na prestižnom Moskovskomdržavnomkonzervatorijumu “Čajkovski“. Dobitnik je nagrada na međunarodnim takmičenjima „Petar Konjović“ u Beogradu i Rubinštajn“ u Parizu. Uz brojne koncerte i saradnje sa istaknutim solistima i orkestrima, Natalija je angažovana i kao viši umetnički saradnik na Katedri za gudačke instrumente FMU u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: