Za Dž - pobednici Jelen Demofesta

Čačanski bend Za Dž postigao je veliki uspeh na Jelen Demofestu u Banja Luci, na tvrdjavi Kastel, osvojivši specijalnu nagradu publike i to u konkurenciji čak 428 grupa iz svih zemalja bivše SFRJ.

Izvor: B92

Utorak, 23.07.2013.

15:01

Default images

Festival u glavnom gradu Republike Srpske održan je u periodu od 18. do 20. jula, u polufinalu su nastupila 32 benda, a Čačani su nastupali druge polufinalne večeri, rekao je Tanjugu menadžer grupe Branko Stefanović.

Dobru svirku i energiju koje pokazuju na svakom nastupu, po čemu su poznati publici u Čačku i širom Srbije, preneli su i u Banja Luku, i time ostvarili ovaj veliki uspeh.

U narednom periodu mlade čačanske muzičare čeka puno posla i obaveza, pošto već u subotu, 27. jula gostuju na Kulpin Festu u Bačkom Petrovcu, a potom u avgustu slede nastupi na Ferragosto Jam Festu u Orahovici u Hrvatskoj i Ajde Festu u Kruševcu, a za septembar je najavljen i izlazak prvog albuma.

Bend Za Dž osnovan je 2008. godine u Čačku, kada su članovi bili tek petnaestogodišnji dečaci, ali su veoma brzo privukli paznju publike u svom rodnom gradu, ali i šire, savremenim rok zvukom, sa primesama panka i indija, koji neguju, uz odlične svirke i energične i harizmatične nastupe.

Za razliku od mnogih bendova, Za Dž poseduje i autorske pesme, dok su obrade urađene na zanimljiv i osoben način. Nastupali su na brojnim festivalima širom Srbije, 2011. godine osvojili prvo mesto na Gitarijadi u Čačku, i svirali sa mnogim poznatim srpskim izvodačima, poput KKN, 357, ČBS...

Njihov film o snimanju albuma, “Realnost zove”, objavili su mnogi domaći portali i dnevna štampa, kao i bend Hladno pivo na svojoj Fejsbuk stranici.

Postavu benda danas čine Janko Ćirković, vokal/gitara, Milenko Belić, gitara/prateći vokal, Lazar Stefanović, bas/prateći vokal, i bubnjar Stefan Ćustović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: