Delano Smith u klubu “Tjub”

DJ Delano Smith, jedan od pionira detroitske scene i veliki poznavalac deep-house žanra kojim je stekao veliki ugled na klupskoj sceni, nastupiće u beogradskom klubu “Tjub” u petak 22. marta.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.03.2013.

16:08

Default images

Delano je jedan od umetnika iz prvog talasa elektronske muzike i čak je bio štićenik legendarnog Kena Colliera, koji je u Detroitu radio kao disk džokej još krajem sedamdesetih i smatra za jednog od “očeva” moderne elektronske muzike.

Njegov zvuk se sada možda najbolje opisuje u spojnici “Deeptroit“, a smatra se za pravog majstora deep housea. Koliko je Delano Smith važan za elektronsku muziku u globalu dovoljno govori i to što velikani kao što su Derrick May i Jeff Mills imaju više nego visoko mišljenje o njemu, što se jako dobro ogleda u njihovim izjavama.

“Da nije bilo Delana sigurno ne bi bilo ni mene“ rekao je jednom prilikom Derrick May.

Sa druge strane, ništa manje poznati Jeff Mills priznao je da mu je Smith jedan od mladalačkih uzora.

„Gledajući ga kako pušta vraća mi toliko sećanja i uspomena. Pre nego što sam poželeo da se bavim ovim poslom i da budem DJ, dolazio sam da ga slušam. Samo nek nastavi!“ rekao je Mills,a iz ove izjave se može zaključiti i da je Smith jedan od razloga što se Jeff uopšte odlučio za ovaj poziv.

Za DJ pultom iste večeri biće i domaći disk džokeji Dušan Lolić i Dušan Kačarević, a ulaznice za ovo veče do 00.30 sati koštaju 200 dinara, a nakon toga 400 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: