Titova biografija na nemačkom

Prva kompletna Titova biografija “Tito tajna veka“ novinara i publiciste Pere Simića, koju su 2009. godine objavile Kompanija "Novosti" i "Službeni glasnik", ovih dana izašla je i u Nemačkoj i Austriji, saopšteno je iz "Novosti".

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2012.

19:00

Default images

Knjigu je na 392 strane velikog monografskog formata objavio "Orbis" iz Ljubljane.

U prilogu knjige objavljena su dva nova poglavlja: "Tito i Austrija", "Tito i Nemačka", u kojima je predočeno stotinak manje poznatih i potpuno nepoznatih činjenica o odnosima ovih zemalja i bivše Jugoslavije od 1945. do 1980. godine.

Pre nemačkog ova knjiga je prevedena i na poljski i bugarski jezik. U republikama bivše Jugoslavije Simićeva biografija Josipa Broza Tita dosad je objavljena u sedam izdanja u tiražu od 58.500 primeraka, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: