Prvi beogradski festival poezije

Prvi beogradski festival poezije na kome će učestovati 22 pesnika i likovna umetnika iz 12 zemalja, pod nazivom "Trgni se!Poezija!", biće održan na više lokacija u Beogradu od 3. do 5. decembra, najavili su 15. novembra organizatori.

Izvor: Tanjug

Petak, 16.11.2007.

00:07

Default images

Direktor festivala Dejan Matić je na konferenciji za novinare u Međunarodnom pres centru Tanjuga, rekao da je ideja organizatora da ta smotra postane tradicionalna.

"Motiv za pokretanje je i činjenica da Beograd nema festival poezije, a oni predstavljaju važne delove kulturne baštine evropskih i svetskih gradova", kazao je Matić.

On je naglasio da će na festivalu "umetnici moći da skrenu pažnju Beograđanima i svim posetiocima naše prestonice da poezija i umetnost razvijaju slobodniji i humaniji svet".

Matić je dodao da je festival pokrenut zahvaljujući ideji ljudi koji su se više godina dopisivali putem prvog registrovanog elektronskog časopisa u Srbiji da se susretnu i razmene ideje za rad.

Festival će okupiti najtalentovanije pesnike i likovne umetnike iz Srbije, Beograda, Portugala, Velike Britanije, Rusije, Poljske, Češke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Crne Gore.

Prateće programe festivala činiće izložbe fotografija i likovni programi.

Organizator je udruženje građana "Treći Trg, Beograd", a festival će pomoći Ministarstvo kulture Srbije, Srpsko književno društvo, Biblioteka grada Beograda, Beogradski kulturni centar i mnoge druge ustanove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: