Četvrtak, 22.06.2017.

10:09

Akcija MUP-a u Šidu, nema više ilegalnih migranata

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, rekao je da su pripadnici MUP-a sve ilegalne migrante odveli iz Šida.

Izvor: Tanjug

Akcija MUP-a u Šidu, nema više ilegalnih migranata
Foto: Tanjug, arhiva

"Svi oni koji nisu hteli da budu deo našeg azilnog sistema, koji nisu imali odgovarajuće dokumente i koji su ugrožavali svakodnevni život građana Šida - nisu mogli više da se zadržavaju na teritoriji opštine Šid", rekao je Vulin.

Ministar je istakao da je Vlada Srbije obezbedila dovoljan broj smeštajnih kapaciteta u skladu sa najvišim svetskim standardima i da zato nema nijednog opravdanja da bilo ko bude van njih.

Vlada Srbije će nastaviti da se humano i odgovorno odnosi prema svim migrantima i ljudskoj nevolji koja ih je dovela ovde ali nikada neće dozvoliti da se svakodnevni život naših građana na bilo koji način ugrožava kao i da se ne poštuje zakon. Kao što pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije ne dozvoljavaju da se na našu teritoriju ulazi ilegalno, tako ne dozvoljavamo ni da se ona ilegalno napušta i da se teret migrantske krize na taj način prenosi i na druge zemlje“, naveo je ministar.

Vulin je rekao da neće dozvoliti da „se kriminalci koriste mukom migranata i da ih prebacuju“, kao što neće dozvoliti ni da se migrnati zadržavaju bez odgovarajućih papira i odgovarajućih zakonskih rešenja.

On je ponovo izrazio zahvalnost pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i ministru Stefanoviću na ličnom angažovanju, strpljenju i vođenju računa da se ne primeni sila, da se zakon poštuje, ali i da se dostojanstvo migranata sačuva, baš kao što se čuva svakodnevni život i bezbednost građana Srbije.

U jutrašnjoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova pronađeno je oko 100 migranata koji su odvedeni i raspoređeni po ostalim kampovima širom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: