Kultura

Ponedeljak, 28.12.2015.

12:20

Mladi u ulozi urednika kulturnih programa

Prevazilaženje različitih barijera, otvaranje vrata novim posetiocima i kreiranje programa koji će komunicirati sa mladima, izazovi su na koje će pokušati da odgovori program "Take Over", koji se sprovodi u pet evropskih gradova, medju kojima je i Beograd.

Izvor: Tanjug

Default images

Kolarčeva zadužbina je jedan od partnera u ovom projektu, koji je podržao Fond Kreativna Evropa, a čiji je cilj da u postojećim programskim okvirima uvede inovacije u skladu sa savremenim tehnološkim i društvenim trendovima. Spona između Kolarca i publike biće "Bord mladih", sastavljen od jedanaestoro mladih ljudi, različitih profesija i interesovanja.

Pod sloganom "Nova žica" oni će svoje ideje i entuzijazam deliti naredne dve godine, organizujući nove programe i otkrivajući svojim vršnjacima već postojeće. Sa tendecijom da se ovakva vrsta delovanja nastavi i nakon završetka projekta, uspešne prakse biće objedinjene u okviru višednevnog festivala u oktobru 2016. godine, kada je planiran dolazak predstavnika ostalih zemalja koje učestvuju (Italija, Velika Britanija, Poljska i Grčka).

Program predviđa mentorstva sa zaposlenima, putovanja radi razmene iskustava i druge brojne aktivnosti koje će doprineti boljoj promociji i kvalitetu programa ove ustanove.

"Ovo je zaista dobra prilika da teme koje nas zanimaju izađu sa margine i da budu sastavni deo programa jedne ozbiljne i velike institucije kakva je Kolarčeva zadužbina", rekla je članica Borda mladih Nina Džuver.

Prvi događaj u nizu koji su organizovali bila je prezentacija Fondacije Share Defence, koja za cilj ima osvešćivanje ljudi o njihovom postojanju na internetu i beleženju svega što rade.

"Trudićemo se da i u buduće budemo motor dijaloga o aktuelnim umetničkim praksama i temama s kojima se ne susrećemo tokom studija", dodala je Džuver. Prvo javno predstavljanje formiranog saveta zakazano je za večeras kada će njegovi članovi u pretprazničnoj atmosferi sa gostima Kulturnog centra "Grad", a u okviru redovnog termina "Delikatesnog ponedeljka", podeliti utiske o dosadašnjem toku programa u želji da na ovaj način upoznaju buduće partnere i saradnike koji bi se priključili "Take Over"-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Žestoke borbe; Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

23:39

16.6.2024.

8 min

Podeli: