Bačević: "Insajder" bio tema sastanka Putina i Nikolića

Info

Izvor: B92

Sreda, 13.11.2013.

19:07

Default images

Prema rečima ministra Milana Bačevića, ruska strana je preko direktora Gaspromnjefta Aleksandra Djukova uputila srpskoj četiri primedbe, među kojime je i ona na emisiju Insajder i učešće ministarke energetike u njoj.

"Ruska primedba je bila potpuno suvisla - kako je moguće da u Srbiji ide jedan TV serijal, koji, po njihovoj proceni, direktno ruši Južni tok, a da u tome učestvuju državni službenici, koji treba da poštuju taj sporazum", rekao je Bačević.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović, koja je kao i Bačević u vrhu SNS, jedina je od svih predstavika aktuelne vlasti pristala da u Insajderu odgovori na pitanja o saradnji sa Rusijom u oblasti energetike.

Novinari Insajdera nisu ni danas uspeli da dobiju ministra Bačevića pa ni odgovor na pitanje da li je on lično, uprkos prvobitnom pristanku, odustao da u Insajderu odgovori na pitanja u interesu građana Srbije upravo jer nije želeo da se zameri ruskoj strani. Bačević nije jedini koji je bez objašnjenja odustao od intervjua. Isto je uradio i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, koji je odbio čak da nam dostavi dokumentaciju uprkos nalogu Poverenika za informacije od javnog značaja uz objašnjenje da to ne bi bilo u redu prema ruskim partnerima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: