Svečani doček za predsednika Kipra pa razgovor s Vučićem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio ispred Palate Srbija svečani doček za kiparskog predsednika Nikosa Anastasijadisa, koji je u poseti Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2018.

10:00

Svečani doček za predsednika Kipra pa razgovor s Vučićem
Tanjug, Zoran Žestiæ

Vučić je Anastasijadisa dočekao uz najviše državne počasti, intoniranje himni i postrojenu Gardu Vojske Srbije. Posle dočeka sledi tet-a-tet razgovor predsednika Srbije i Kipra, a zatim i plenarni razgovori delegacija dve zemlje, predvodjeni Vučićem i Anastasijadisom.

Srpski predsednik uručiće potom kiparskom kolegi i Orden Republike Srbije na lenti, za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa izmedju Srbije i Kipra.

Dvojica predsednika zatim će se obratiti medijima.

Anastasijadis će se danas sastati i sa predsednicom vlade Anom Brnabić, a kako je ranije saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, predsednik Kipra i srpski zvaničnici razgovaraće o bilateralnoj saradnji, evrointegracijama Srbije, briselskom dijalogu, kao i o aktuelnim dešavanjima na Zapadnom Balkanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: