Na sastanku šefova vlada članica SEECP samo pet premijera

Sastanku predsednika vlada članica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) koji će biti održan u Brdu kod Kranja u Sloveniji prisustvovaće šest premijera

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2018.

23:15

Na sastanku šefova vlada članica SEECP samo pet premijera
Foto: Thinkstock

Ostalih sedam zemalja te inicijative će biti predstavljeno na nižem nivou.

Prema najnovijim informacijama, na samit SEECP sutra će doći predsednik Vlade Slovenije Miro Cerar, koji je domaćin skupa, premijeri Hrvatske, Crne Gore, Kosova i Bugarske, Andrej Plenković, Duško Marković, Ramuš Haradinaj i Bojko Borisov, kao i predsednik Saveta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić.

Srbiju će predstavljati ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Očekuje se i dolazak ministra spoljnih poslova Rumunije Teodora Meleškanua i turskog ministra odbrane Nuretina Čaniklija.

Makedoniju i Albaniju bi trebalo da predstavljaju zamenici premijera, Bujar Osmani i Senida Mesi, a grčku zamenik ministra spoljnih poslova.

Tim sastankom biće završen dvodnevni samit SEECP, na kojem je danas odlučeno da nova generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju, od 2019. do 2021. godine, bude bivša albanska ministarka evropskih integracija Majlinda Bregu, a da tu funkciju od 2022. do 2024. godine obavlja bivši crnogorski premijer Igor Lukšić.

Ministri spoljnih poslova članica SEECP danas su postigli dogovor i da tom inicijativom od jula 2018. do juna 2019. godine predsedava BiH, a od jula 2019. do juna 2020. godine Kosovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: