Zaharova: London da objasni

Portparolka ruskog MSP Marija Zaharova pozvala je London da objasni odluku da odbije da izda vizu nećaki dvostrukog agenta Sergeja Skripalja Viktoriji Skripalj.

Izvor: B92

Petak, 06.04.2018.

21:41

Zaharova: London da objasni
EPA/Maxim Shipenkov

"Pozivamo Veliku Britaniju da pruži zvanično saopštenje kako bi objasnila situaciju u vezi s vizom za ulazak Viktorije Skripalj", rekla je Zaharova u intervjuu za televiziju Rusija 24, prenosi TASS.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Britanije prethodno je saopštilo da je Viktoriji Skripalj odbijen zahtev za vizu za ulazak u Veliku Britaniju.

"Odbili smo zahtev za vizu Viktorije Skripalj na osnovu toga što njen zahtev ne ispunjava imigraciona pravila", saopšteno je iz Ministarstva.

Rojters navodi da je Viktorija Skripalj planirala da otputuje u Veliku Britaniju i sa sobom nazad u Rusiju povede Skripaljevu ćerku Juliju, koja se probudila pre više od nedelju dana.

Sergej i Julija Skripalj otrovani su nervnim agensom "novičok" u Solzberiju 4. marta, a Britanija je za napad optužila Rusiju, koja je oštro odbacila te optužbe, što je dalje vodilo ka masovnim diplomatskim proterivanjima izmedju Zapada i Rusije.

Sekretar ruskog Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev ranije danas je poručio da kontakti Moskve sa vladom SAD neće biti prekinuti zbog tih sankcija.

Prethodno su SAD uvele sankcije protiv ruskih biznismena, kompanija i vladinih zvaničnika zbog, kako se navodi, raznih aktivnosti Rusije, uključujući i mešanje u predsedničke izbore 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: