Počelo glasanje u Skupštini

Skupština Srbije počela glasanje o više od 30 zakonskih predloga i sporazuma.

Izvor: Beta

Četvrtak, 22.03.2018.

10:37

Počelo glasanje u Skupštini
Ilustracija: Thinkstock

Među njima su predlozi zakona o strancima, nacionalnom DNK registru, kao i izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja kojima je predviđeno pooštravanje kazni za saobraćajne prekršaje.

Poslanici glasaju i o sporazumu o saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Federalne službe obezbeđenja Rusije, u oblasti bezbednosti, zaštite zaštićenih osoba i objekata, razmeni informacija i drugim delatnostima.

Skupština glasa i o predlozima zakona o azilu, graničnoj kontroli, evidencijama i obradi podataka u oblasti unutrašnjih poslova, o izmenama zakona o državljanstvu, o policiji i javnom redu i miru i više medjunarodnih sporazuma i kadrovskim rešenjima.

Parlament se izjašnjava i o amandmanima poslanika vladajuće koalicije na Predlog zakona o strancima, ali za njih gasa svega nekoliko poslanika, dok većina ne glasa, pa amandmani neće postati sastavni deo zakona.

Poslanici valdajuće većine su inače podneli više od 340 amandmana na Predlog zakona o strancima koja je i prva tačka dnevnog reda, i na koju je vreme za raspravu u pojedinostima i potrošeno, pa se o amandmanima na preostale zakone nije ni raspravljalo.

Oni su amandmane branili kao smislene i ističući da služe za poboljšanje zakona, dok je opozcija isticala da služe samo da potroše vreme i onemoguće bilo kakvu kritiku u parlamentu.

Na sednici parlamenta održanoj krajem decembra na kojoj se raspravljalo i o državnom budžetu za 2018. godinu vladajuća većina je takodje podnela velik broj amandmana, branila ih tokom rasprave, ali ih pre glasanja povukla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: