Raketni napad na predgrađe Damaska, 35 mrtvih

Najmanje 35 ljudi je poginulo kada su pobunjenici ispalili raketu na pijacu u predgrađu Damaska koji pod kontrolom vlade, javila je državna sirijska televizija.

Izvor: B92

Utorak, 20.03.2018.

22:28

Raketni napad na predgrađe Damaska, 35 mrtvih
Ilustracija: GettyImages

Televizija je optužila "terorističke grupe", ; kako zvanične sirijske vlasti zovu pobunjenike, za ispaljivanje te rakete koja je pogodila predgrađe Džaramana, u istočnom delu Damaska.

To je najveći broj nastradalih u jednom pojedinačnom napadu opozicionih boraca na glavni grad Sirije. Pobunjenici svakodnevno granatama i raketama gađaju Damask u znak odmazde zbog režimskog bombardovanja njihovog uporišta u istočnoj Guti.

Raketa je pala na pijacu blizu kontrolnog punkta vojske, rekli su meštani za agenciju Frans pres.

Snage Bašara al Asada sprovode od 18. februara veliku ofanzivu na pobunjeničke teritorije u istočnoj Guti, poslednjem uporištu pobunjenika na domaku Damaska. U vazdušnim udarima i granatiranju vladinih snaga ubijeno je više od 1.450 civila, prema sirijskoj Opservatoriji za ljudska prava. Istovremeno je iz te pobunjeničke enklave pobeglo desetine hiljada ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: