Istraga o toksičnom otpadu u Novom Sadu još u toku

Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan izjavio u Novom Sadu da još traje istraga vezana za pronalazak više od 1.000 tona toksičnog otpada.

Izvor: B92

Petak, 16.03.2018.

14:07

Istraga o toksičnom otpadu u Novom Sadu još u toku
Screenshot/RTS

Podsetimo, otpad je pronađen u prostoru bivše fabrike Hemijske industrije Novi Sad (HINS), koja je, prema njegovim rečima, pokazala da zapravo tog otpada na lokaciji ima "duplo više".

"Mi smo ušli u taj proces. Tužilaštvo i bezbednosna agencija dobro rade svoj posao i najvažnije je da sve to dovede do sudskih postupaka protiv onih koji su krivi, ako su krivi", rekao je Trivan u Novom Sadu uoči prve javne rasprave o Nacrtu zakona o klimatskim promenama.

On je naglasio da ministarstvo neće odustati i da će nastaviti da vrši pritisak da oni koji su krivi za to i odgovaraju.

Kazao je da će informacije o tom slučaju biti javne tek kada istraga bude završena i kada ih Tužilaštvo bude imalo.

Trivan je dodao da je za slučaj s buradima toksičnog otpada u Obrenovcu koji se pojavio krajem 2017. godine, Tužilaštvo u tom mestu već podiglo optužnicu i da je Sud u Obrenovcu tu optužnicu prihvatio, te se očekuje početak suđenja.

"Krajnje je vreme da oni koji vrše ovu skandaloznu vrstu zločina prema našoj životnoj sredini i našem zdravlju, budu kažnjeni", rekao je Trivan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: