Ustavni sud: Manja plata zemeniku Zaeva

Ustavni sud Makedonije doneo je odluku kojom se smanjuju plate zamenika premijera Makedonije za funkcionerski dodatak.

Izvor: B92

Utorak, 13.03.2018.

13:03

Ustavni sud: Manja plata zemeniku Zaeva
Foto: EPA / Georgi Licovski

Kako su preneli lokalni mediji, Ustavni sud je utvrdio da funkcija potpredsednika Vlade Makedonije ne postoji u makedonskom pravnom sistemu i ukinuo koeficijent koji je do sada obračunavan na plate pet vicepremijera.

Inicijatuvu za utvrđivanje ustavnosti tog koeficijeta podnela je manja vanparlemntarna stranka Levica, koje je izračunala da će tom odlukom Ustavnog suda u buduće biti ušteđeno oko 10.000 evra.

Odlukom Ustavnog suda na plate vicepremijera Radmile Šekerinske (ministarke odbrane), Bujara Osmanija (za evropska pitanja), Olivera Spasovskog (ministra unutrašnjih poslova), Koče Andjuševa (za ekonomska pitanja) i Hazbija Like (za Ohridski dogovor i politički sistem), umesto 4,0 biće obračunavan koeficijent 3,7 prosečne plate, kao i kod ostalih ministara u vladi Zorana Zaeva.

Mediji su objavili da pet vicepremijera uzima platu koja je oko 150 evra manja od plate premijera, odosno 1.156 evra, a da su plate ministara u Vladi Makedonije oko 1.070 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: