Prognoza RHMZ: Hladno, hladnije, još hladnije

Prema prognozama RHMZ, pred nama je hladan period sa kišom, snegom i vetrom. Od sledeće sedmice, kažu, biće još hladnije.

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2018.

12:23

Prognoza RHMZ: Hladno, hladnije, još hladnije
Tanjug: Jaroslav Pap

Kako se predviđa, u naredna 72 sata na području Timočke Krajine sneg će stvoriti snežni pokrivač od 30 do 40 centimetara, lokalno i više, a u Homoljskim planinama duvaće jak vetar koji će stvarati snežne nanose, upozoravaju meteorolozi.

Jak vetar do petka će duvati u košavskom podrručju, povremeno olujni s najjačim udarima danas i sutra na jugu Banata.

Biće, inače, pretežno oblačno, mestimično s kišom i susnežicom, a na severu i istoku Srbije, kao i na planinama sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, naročito u Timočkoj Krajini, gde se očekuje od 10 do 20 centimetara novog snega.

Najniža temperatura od minus 1 do 4 stepena, najviša u toku dana 1 stepen na severu Vojvodine i u Timočkoj Krajini, do 8 stepeni u centralnim i južnim krajevima. I u Beogradu oblačno i vetrovito, povremeno s kišom i snegom.

Vetar umeren i jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura oko nule, u toku dana do četiri stepena. Pretežno oblačno biće i učetvrtak, opet s kišom i snegom povremeno, a na severu i istoku Srbije, kao i na planinama sa snegom uz dalje povećanje snežnog pokrivača. U petak u većem delu kratkotrajni prestanak padavina, osim u Timočkoj Krajini.

U košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u Pomoravlju sa udarima olujne jačine.

U subotu na severu Srbije suvo, u ostalim krajevima kiša i sneg. Vetar u slabljenju i skretanju na severni i severozapadni. U nedelju i početkom naredne sedmice jače zahlađenje sa snegom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: