Mektić: Genocid u Srebrenici priznao je Dodik, a ne ja

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio da ga vlast u Republici Srpskoj optužuje da priznaje genocid u Srebrenici, ali da je to uradio Dodik.

Izvor: B92

Petak, 16.02.2018.

13:31

Mektić: Genocid u Srebrenici priznao je Dodik, a ne ja
Ilustracija: Thinkstock

On je ponovo negirao da je za "Večernji list" rekao da je u Srebrenici počinjen genocid, i pokazao deo prepiske sa novinarom tog lista, prenosi Fena.

"Rekao sam zločin, a ne genocid. SDS je pravila Republiku Srpsku, da su je pravili Milorad Dodik, Nikola Špirić, Nenad Stevandić i ostali s njima, ne bi bila tačka od Republike. Dodik je slabio moć RS da bi se domogao vlasti", rekao je Mektić i dodao da je Dodik predao i jasenovačku građu Hrvatskoj, a da sad pripadnike SDS naziva izdajnicima.

Govoreći o nabavci oružja u MUP-u RS, Mektić je rekao da automatska puška nije namenjena borbi protiv terorizma, kao i da će, njegova SDS kada dođe na vlast, narodu kupovati kompjutere a ne puške.

"Na magnetnu rezonancu se čeka devet meseci, nema citostatika, ali treba nam puška, puška će nam sve rešiti", kazao je Mektić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: