"Ako bude izborne krađe pored 5. oktobra biće i 5. mart"

Lider DS i kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac izjavio je da su izbori u Beogradu grudva koja će pokrenuti lavinu demokratih promena.

Izvor: B92

Nedelja, 11.02.2018.

21:04

Foto: Screenshot

"Jake demokrate Beogradu znače sigurne promene u celoj Srbiji, jake demokrate znače siguran poraz Aleksandra Vučića", poručio je Šutanovac okupljenima u Hali sportova na Novom Beogradu.

Šutanovac je naveo da je "agresija aktuelnog režima" u Beograd uvela strah, beznađe, kriminal, bahatost i nekulturu, a da demokratska opozicija na listi "Da oslobodimo Beograd" treba ponovo da uvede evropske, moderene vrednosti.

Listu "Da oslobodimo Beograd" osim Demokratske stranke, čine i Socijaldemokratska stranka, Nova stranka i Zelena ekološka partija, a na skupu je predstavljeno 110 ljudi koji su kandidati za odobrnike u skupštini Grada.

"Izbori 4. marta, nisu izbori samo za Beograd, već za celu Srbiju, to su vrata za slobodu i demorkatiju", rekao je Šutanovac.

Govoreći o konkretnim planovima, on je kazao da će pomoći mladim bračnim parovima tako što će se gradititi nova obdaništa, a za svako dete za koje ne bude mesta u vrtiću, da će grad subvencionisati njihov boravak u privatnim obdaništima.

Dodao je i da mnogi predlažu besplatene udžbenike, a da se oni zalažu za digitalne udžbenike u školama.

Istakao je da će, ukoliko pobede na izborima, penzionerima vratiti penzije koje su im "ukrali za skupe fontane i jarbole", kao i da će vojsci vratiti dostojanstvo, zaposlenima u policiji povećati plate i državnim službenicima omogućiti karijerno napredovanje.
Foto: Screenshot
Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pozvao je Šutanovca da nakon pobede na izborima u Beogradu, okupi sve stranke demokratske orijentacije.

"Imamo posla sa opasnim ljudima i zato je ova borba velika i jedini odgovor je ujedinjenje prodemorkatske opozcije koja je verovala u građanske vrednosti", ocenio je Tadić.

On je istakao da je svako ko podržava Srpsku naprednu stranku neprijatelj demokratije i slobode, ali i ljudske normalnosti.

"Evo nas okupljenih u borbi za normalnost, jer nije normalno da neko ko se zalaže za mir u regionu, preti raketama dalekog dometa, nije normalno da neko ko kaže da je predsednik svih građana - vređa ljude i političke protivnike", kazao je Tadić.

Lider Nove stranke Zoran Živković rekao je da će lično kontrolisati regularnost izbora u Beogradu, kako ne bi došlo do izbornih krađa, jer će u suprotnom biti "ne 5. oktobra, već 5. marta".

"Korov raste svuda u svetu, ali se u Beogradu i Srbiji i zaliva", kazao je Žiković.

Predsednik Zelene ekološke partije Dejan Bulatović rekao je da je učestvovao u demonstracijama 1996. i da su bile potrebne četiri godine da se "oteraju u prošlost, oni koji su građane uveli u tamu".

"Osvetićemo Zorana Đinđića, a Dragan Šutanovac biće novi gradonačelnik, siguran sam", kazao je Bulatović.
Foto: Screenshot
Na skupu u Hali sportova govorili su prva na listi "Da oslobodimo Beograd" Vesna Rakić Vodinelić i drugi čovek te liste Marko Đurišić, a okupljenima se obratio gradonačelnik Skoplja Petre Šilegu i bivša poslanica Rada Trajković.

Petre Šilegu je poručio da očekuje da će demokrate osloboditi Beograd i Srbiju, kao što su oni (Socijaldemokratski savez Makedonije) oslobodili Makedoniju, i da veruje da će sa Šutanovcem, kao kolegom gradonačelnikom, uskoro popiti kafu u Skoplju.

Rada Trajković je rekla da je doputovala sa Kosova da prisutne moli da oslobode Beograd, jer, kako je kazala, nema slobodne Srbije, bez slobodnog Beograda.

Pedizbornom skupu prosustvovali sui jedan od osnivača Demokratske stranke Dragoljub Mićunović, košarkaški trener Dušan Vujošević, sociloškinja Vesna Pešić, glumac Branislav Lečić.

Skup je završen pesmom "Beograde" koju je otpevao Miroslav Ilić.

Izbori u Beogradu biće održani 4. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: